Missatge d'avís

The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Moresc

És un cultiu molt exitós per els hortolans principiants, doncs les llavors neixen al cap de 10/12 dies, creixen  fins a 2 metres d’alçada, i en dos o tres mesos ja es poden collir (de dos a quatre panotxes de 20/30 centímetres  per planta).
És una planta típica de l'estiu. Agraeix les elevades temperatures i la llum sempre que no li falti aigua. També és molt exigent en nutrients.
La duració del cicle és de 2 a 3 mesos.
Varietats interessants:

  • Blat de moro dolç: són les varietats per al consum en fresc, amb un contingut elevat de sucres que li dona un gust dolç característic.
  • Blat de moro per a crispetes: tenen un contingut més elevat en proteïnes i se’n fan crispetes. Es cullen secs.

Les varietats de blat de moro dolç es cullen quan el gra encara està tendre i s'ha de menjar o congelar poc després de la collita si no volem que perdi la seva dolçor característica. Cal collir-ho quant la cabellera de les panotxes s’asseca (el moment oportú es quant aixafant un gra surt llet). Es te de menjar recent collit o congelar-lo.

Pels que vulguin aprofitar l’ espai de l’hort poden sembrar entre mig. Algunes plantes de carbassons o melonera conviuen bé i no es fan nosa. És compatible amb lleguminoses com la mongeta que pot aprofitar la tija del blat de moro per enfilar-se.

 

 

Nom científic: 
Família: 
Noms populars: 
Blat de moro
Panís
Dacsa
Blat de l'Índia
Blat de les Índies
Blat d'indi
Sembra / Plantació: 
Sembra / plantació: 

Es sembra la llavor directament a l'hort a partir de finals de primavera fins a principis d'estiu. Si les condicions de reg i adob són bones té un creixement molt ràpid i espectacular.
El marc de plantació es de 30 centímetres entre plantes, i de 50 centímetres entre fileres. Cal enterrar, a uns tres centímetres, de tres a quatre grans i quant ja han nascut i tenen cinc fulles seleccionar les mes fortes i eliminar les altres, deixant una sola planta.

Marc de plantació: 
30x50
Reg: 

Abundant, no li ha de faltar...

Afegeix un nou comentari

Consells

Fondària per plantar les llavors

Com a regla general, quan més gran és la llavor, més fonda s'ha de plantar... Per orientar-vos, la fondària seria de 3 vegades la mida de la llavor...