Missatge d'avís

The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Tomaca

Les tomaqueres s'acostumen a emparrar en canyes, lligant-les amb un cordill perquè el pes no les ajegui. Les canyes es poden posar en les típiques polleres, a on 4 canyes clavades a prop del peu de la tomaquera s'uneixen al capdamunt amb un cordill. Entre pollera de 4 i pollera de 4 s'acostuma a fer passar una canya per donar més solidesa a l'estructura. Claveu les canyes amb força, o una ventada s'us les pot emportar ;-) Quan lligueu les tomaqueres a les canyes, no ho feu amb força, deixeu-les "respirar", o el cordill les apretarà massa quan creixin. Quan les plantes es van fent grans, s'acostumen a treure els caballs (escaballar), que son els brots petits que neixen les les gemes de les fulles baixes, perquè la planta dediqui tots els recursos a les tomaques que collirem, més que no pas a augmentar les fulles, que d'altra banda poden fer la planta molt tupida, perjudicant la circulació de l'aire i afavorint malaties fúngiques.

Nom científic: 
Família: 
Noms populars: 
Tomàquet
Tomaca (f. Penedès)
Sembra / Plantació: 
Marc de plantació: 
40x70

Comentaris

Tinc 40 tomateres de la Pera (Empordà) plantades de plançó i tenen les fulles apicals esgrogueïdes. Que puc fer?

Pàgines

Afegeix un nou comentari

Consells

El reg en el moment de la sembra...

Un cop treballada la terra a on volem sembrar amb l'aixada, per estovar-la i desfer els terrossos, fem els forats a la fondària adequada per cada llavor (uns 3 cops la mida de la llavor), reguem, perquè la terra tingui saó, i dipositem les llavors... Després cobrim amb terra seca que hem tret abans, en fer els forats, i a esperar que germini.
No es convenient plantar primer i regar després, perquè la terra pot quedar compactada al voltant de la llavor, dificultant la germinació, i perquè un excès d'humitat podria podrir les llavors/germinats.