Missatge d'avís

The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Meló

No li van bé els sols àcids, ni els que s'entollen.
Necessita calor i sol. Per vegetar i fructificar adequadament necessita un període vegetatiu per sobre dels 20 graus de mitjana durant uns tres o quatre mesos.
També necessita un molt adob: 2-4kg/m2 d'adob orgànic.
Per evitar que els fruits es podreixin, es poden aïllar del terra (amb acolxat, etc.).
Necessita esporga ja que, sinó, la planta fa moltes flors masculines i poques de femenines, essent aquestes últimes les que es transformen en el fruit. Hi ha diversos sistemes d'esporga: un dels més senzills és deixar dues fulles quan la planta en té quatre, sense comptar els cotilèdons, i després a les branques que surten tallar a quatre fulles.

Nom científic: 
Família: 
Meló
Sembra / Plantació: 
Marc de plantació: 
100x100
Reg: 

No necessita gaire aigua, fins i tot es pot conrear en secà, modalitat en la que donarà menys producció, però amb fruits més dolços.
Es rega espaiadament, en regs curs.
Cal evitar mullar les fulle si els fruits, per evitar els fons i les podridures.

Malures: 

Comentaris

Falta la recolectaa

Pàgines

Afegeix un nou comentari

Consells

El reg en el moment de la sembra...

Un cop treballada la terra a on volem sembrar amb l'aixada, per estovar-la i desfer els terrossos, fem els forats a la fondària adequada per cada llavor (uns 3 cops la mida de la llavor), reguem, perquè la terra tingui saó, i dipositem les llavors... Després cobrim amb terra seca que hem tret abans, en fer els forats, i a esperar que germini.
No es convenient plantar primer i regar després, perquè la terra pot quedar compactada al voltant de la llavor, dificultant la germinació, i perquè un excès d'humitat podria podrir les llavors/germinats.