No li va bé la calor excessiva.
Hi ha varietats d'asprar/emparrar, per les que es pot usar una xarxa penjant d'una canya horitzontal que aguanten uns pilars a banda i banda de la filera... També es poden fer servir restes de poda d'arbres amb les rametes petites, però no canyes, perquè son massa llises pels circells dels pèsols, que no son tant forts com els de les mongeteres.
No li van bé sòls massa argilosos, a on pugui haver massa retenció d'aigua. No li calen treballs previs de molta fondària, però si que el terra sigui tou.
És una planta que resisteix les glaçades, i per tant es pot plantar a la tardor, però si floreix i hi ha una glaçada tardana, les flors cauran. En climes freds, és millor plantar-les tardanes, al febrer, per evitar aquest risc. Si la glaçada és molt forta, pot fins i tot afectar la part vegetativa de la planta, però quan millori el clima, la planta es recuperarà.
En l'adobat no cal incorporar nitrogen, ja que el sintetitzen per la simbiosi amb microorganismes (Rhyzobium)
Son recomanables sols solts, sense terrossos, ben drenats, amb força adob.
Es recomana encaballar les patateres després d'un temps d'haver-les plantat, per evitar que les patates que es comencen a formar queden descobertes (i la pell agafi color verd, de la solanina, que és una substància tòxica que generen els tbercles).
Es cull quan la planta ja s'esgrogeix o s'asseca. Abans de collir-les, s'acostumen a tallar les plantes arran uns quants dies abans.
Li van bé els sols flonjos, humits però ben drenats. No li van bé els sols massa alcallns, ni massa àcids (pH per sota de 6).
L'acolxat, en climes més càlids, pot ajudar a conservar la humitat.
No li va bé l'adob fresc, sinó el que ja està descomposat/madur.